Nová soutěž v třídění odpadu o ceny odstartovala!

V těchto dnech odstartovala nová soutěž v třídění odpadu na webových stránkách www.ekontejnery.cz. Výherci mohou získat hodnotné ceny, mezi nimž jsou minivěž, MP3 přehrávače a trička s motivy figurek těchto internetových stránek zaměřených na podporu krajské eko-kampaně. Partnery projektu jsou společnost EKO-KOM, Krajský úřad Pardubického kraje a Regionální rozvojová agentura Pardubického kraje. Rozvíjí na krajské úrovni národní projekt EKO-KOM, zaměřený na zkvalitnění třídění odpadů – papír,
plast, sklo – s názvem „MÁ TO SMYSL: TŘIĎTE ODPAD“.

„Stěžejním cílem této kampaně je zviditelnění problematiky třídění odpadů, posílení a zlepšení povědomí obyvatel o důvodech, nezbytnosti, správnosti a užitečnosti třídění odpadů, zvýšení podílu obyvatel třídících odpad s důrazem na kvalitu vytříděného odpadu a zlepšení všeobecné informovanosti o podstatě recyklace odpadů,“ uvedl Richard Červenka z Regionální rozvojové agentury Pardubického kraje. Třídění odpadů je propagováno v denním tisku, na rozhlasových stanicích, prostřednictvím billboardů a plakátů,
informačních letáků do domovních schránek, ve veřejné dopravě a na zmíněných webových stránkách www.ekontejnery.cz. Tato kampaň je rovněž podporována firmami abývajícími se svozem a likvidací odpadů v kraji – KOS s.r.o., Liko Svitavy, a.s., Technické Služby Chrudim 2000, s.r.o., EKO Bi, s.r.o., EKOLA České Libchavy a EKO Hlinecko o.p.s.

V samotné internetové soutěži mají hráči za úkol uklidit odpadky „zaneřáděný“ park a město. Na roztřídění odpadů do správných nádob mají časový limit. Pokud budou soutěžící váhat, kam který odpad patří, mohou nalézt nápovědu na uvedeném webu. Uzávěrka soutěže je do 30. června 2007 a vylosování proběhne týden po ukončení soutěže. Výherci budou zveřejněni na těchto stránkách.